Бойко иска извинение от Трайчо, Първанов и Станишев са му забавни

Бойко иска извинение от Трайчо, Първанов и Станишев са му забавни
Премиерът Бойко Борисов призова бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да се извини публично за думите си, че Борисов защитава „чужди интереси в енергетиката“. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да се извини публично за думите си, че Борисов защитава „чужди интереси в енергетиката“.

„Държа пред българското общество подалият оставка министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да се извини. Абсолютно никакви интереси на никого не съм защитил, нито съм работил срещу някой човек, в бизнеса, в икономиката“, заяви премиерът Бойко Борисов пред ТВ 7.

По повод отношенията ни с Русия и САЩ Борисов подчерта, че България няма да бъде троянски кон.

Във връзка с проекта АЕЦ „Белене“, премиерът каза, че утре има разговор с Владимир Путин, защото вече имало решение по темата.

„Аз на Путин и тук, когато беше, му казах, че ако не намерим друг голям инвеститор, няма да го продължим този проект“, посочи Борисов.

На въпрос за спора между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидерската позиция в БСП, премиерът отговори с въпрос: „Да се кандидатирам ли и аз за лидер на БСП?“.

„Те са ми много забавни“, каза той относно Първанов и Станишев.

„Кой бил за коалиция с ГЕРБ – и на двамата казвам, че ако на ГЕРБ му е било за коалиция, щяхме да я направим сега, този мандат, най-лесното е в коалиция да се съхраниш. Поех целия риск да изчезне ГЕРБ с правителство на малцинството. И на г-н Първанов, и на г-н Станишев ще кажа - ГЕРБ няма да прави коалиция с тях“, категоричен бе Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер #Трайчо Трайков #Георги Първанов #Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »