Случаят "Лясковец" скара депутатите

Случаят "Лясковец" скара депутатите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандал избухна във вътрешната парламентарна комисия в закритата за медиите част от заседанието. Представителите на ДПС и БСП демонстративно напуснаха заседанието заради проявени двойни стандарти към народните представители от страна на председателя Атанас Атанасов.

Оказа се, че данните за „нарушенията" при акцията в Лясковец били раздадени на част от депутатите, разбира се, не и на представителите на опозицията. Според Атанас Мерджанов от БСП целта е по-бързо да се отстрани главният секретар на МВР. С документацията по случая Лясковец се запознали онези 1/3 от членовете на комисията, които поискаха отново изслушването на Светлозар Лазаров.

По-рано днес стана ясно, че вътрешната комисия отново поема случая „Лясковец". За целта на заседанието бяха извикани шефът на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), както и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Оказа се, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бил лошото момче в МВР, тъй като отказал всякаква комуникация с комисията във ведомството, която извършвала проверка на действията на полицаите по случая „Лясковец". Това е демонстративно неподчинение, смята реформаторът Атанас Атанасов, който искаше информация от министъра вярно ли е това.

Според Атанас Мерджанов и колегите му от ДПС обаче това били внушения.

"Всичко това се прави от политически подбуди, за да бъде уязвен главният секретар Светлозар Лазаров", коментира пред журналисти Атанас Мерджанов от БСП. По думите му случаят "Лясковец" е вкаран в дневния ред на комисията в последния момент и на депутатите от опозицията не е дадена възможност да се запознаят с материалите, предоставени от МВР. По-рано вътрешният министър заяви, че дисциплинарната проверка по случая не е завършила с предложение за наказание или санкция за Светлозар Лазаров.

Припомняме, на 14 март миналата година командоси щурмуваха барикадиралия се в жилището си в Лясковец Петко Петков, за да го задържат и изземат незаконно притежаваното от него оръжие. По време на акцията загина командосът Емил Шарков. Петков е обвинен в умишленото му убийство и опит за убийство на петима негови колеги.

#Лясковец #Атанас Мерджанов #Светлозар Лазаров #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"