Банкя с една от най-скъпите ВиК-мрежи - над половин милион лева

Банкя с една от най-скъпите ВиК-мрежи - над половин милион лева
Банкя
A A+ A++ A

Кметът на Банкя Румен Марков е одобрил на 2 февруари откриването на процедура за обществена поръчка за изработване на вътрешнокварталната ВиК-мрежа на Банкя и кварталите "Михайлово", "Вердикал", "Градоман" и с.Иваняне. Стойността на поръчката е 580 800 лв. с ДДС. Критерий за избор на изпълнител е икономически "най-изгодна" оферта. Средствата са от бюджета на Столична община.

От новата обществена поръчка става ясно, че Столична община планира район Банкя да е сред бенефициентите по оперативната програма "Околна среда" и през новия програмен период 2014-2020 г. За момента няма официална информация колко ще са средствата, на които Банкя ще може да разчита, защото самата оперативна програма все още не е одобрена от Европейската комисия (ЕК).

Проектът за изграждане на ВиК-мрежа в родния град на премиера Бойко Борисов е сред най-скъпите, които се изграждат с европейски средства, ако се съди по индекса "вложени средства спрямо брой на жители на общината", коментира БГНЕС.

По данни на Столична община в Банкя и прилежащите квартали живеят общо 12 500 души. Това означава, че ВиК-мрежата на Банкя излиза по 6000 лв. на жител. Според регламентите на ЕК "водните цикли" трябва да струват до 1000 лв. на всеки на жител.

#ВиК #Банкя #наводнения #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"