Осъвременяваме стратегията за сигурност заради Шенген

Осъвременяваме стратегията за сигурност заради Шенген
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои в следващите месеци България да осъвремени своята стратегия за сигурност. Като външна граница на ЕС България стриктно изпълнява техническите изисквания на Шенген, От самото начало на нашето членство в ЕС многократно сме доказали, че сме стабилен гарант за сигурността на ЕС. Това каза вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на форум в София, посветен на латвийското председателство на ЕС.

„В условията на засилен миграционен и бежански натиск осъществяваме ефективна борба с криминалните мрежи за контрабанда на хора, осигуряваме достъпа до международна закрила, участваме активно в общите мерки и инициативи за общ отговор на ниво ЕС срещу заплахите на тероризма“, посочи Кунева.

Според Меглена Кунева Латвия поема Председателството на ЕС в сложна международна ситуация. Латвийското председателство ще бъде натоварено с тежката задача да положи основите на законодателното предложение за т.нар. „План Юнкер“, който да мобилизира 315 млрд. евро инвестиции в следващите 3 години.

#Шенген #Меглена Кунева #Кунева #ЕС #Латвия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"