Обявиха трима престъпници за общонационално издирване

Обявиха трима престъпници за общонационално издирване
Снимка: МВР
A A+ A++ A

МВР обяви за общодържавно издирване Недялко Цветанов Цвятков - Чубака (38 г.) от Габрово, Радослав Иванов Калчев – Роди черния (48 г.) и Емил Мариов Александров (27 г.), от Варна.

Недялко Цвятков е висок 180 см, с нормално телосложение. Има овално лице, пъстри очи и къса коса.Радослав Калчев е висок 175 см, нормално телосложение. Има овално лице и кафяви очи. Емил Александров е с ръст 178 см, нормално телосложение. Има овално лице и пъстри очи.

Тримата са търсени във връзка с водено в ГД "Криминална полиция" досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, контрол върху проституцията и мокри поръчки.

Припомняме, че именно тази група от МВР свързаха с убийствата на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му, както и с ликвидирането на варненския бизнесмен Борислав Манджуков.

Стана ясно, че тарторът на групата Радослав Калчев е напуснал страната на 11 януари. Именно той, според зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, в един момент решил, че заедно с наркоразпространение, хората му могат да изпълняват и мокри поръчки. Рязане на уши и пръсти, чупене на ръце и крака, убийства са сред бруталните прояви на групата. Освен тях обаче са извършвали палежи и изнудвания. Групата се е характеризирала с йерархичност и всеки е отговарял за определена задача.

Всеки, който разполага с информация за издирваните, може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От вътрешното ведомството уверяват, че анонимността на подалите сигнал ще бъде гарантирана!

#МВР #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »