Секретарката на Желев нямала обувки и палто, за да отиде на поклонението му

Секретарката на Желев нямала обувки и палто, за да отиде на поклонението му
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Бившата секретарка на Желю Желев Стефка Генева не успяла да отиде на поклонението му, защото нямала обувки и палто. Жената живее в мизерия на тъмно и студено и под ключ, след като се оказала измамена, съобщава Нова телевизия.

Генева и синът ѝ останали на улицата през пролетта на 2013 г., след като частен съдебен изпълнител ги изгонил от единственото им жилище. Причината била, че двамата са поръчители по огромен кредит на тяхната близка приятелка Светослава Гешева. Апартаментът им е вписан като обезпечение. А от кредита са взели само 5000 лева.

Две седмици двамата прекарали в мазе, а след това Гешева ги настанила в един от офисите си - на столичния булевард "Стамболийски". Там обаче няма ток, защото сметките не са плащани с години. Няма легла и отопление.

Освен всичко това Генева и синът ѝ живеят под ключ. Всеки ден в четири и половина вратата на офиса се заключва и така до другата сутрин някъде към девет. Заключени остават и през почивните дни. Ако някой иска да им донесе храна, спускат въже от прозореца.

От банката, от която е взет кредитът, обясняват, че апартаментът все още не е обявен за продажба.

Юристи твърдят, че ако Генева и синът й си потърсят правата по съдебен ред, е възможно проблемът им да се реши.

"Ако няма ипотека върху жилището й и то е единствено семейно жилище, то не може да бъде обект на отнемане или публична продан, на изпълнение чрез съдия-изпълнител, защото това също е несеквестируем имот на длъжника", пояснява адвокат Георги Коев.

Генева може да потърси обезщетение и за нарушените си човешки права.

 

#секретарка #Желю Желев #мизерия #кредит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"