Борисов се е снишил, смята Първанов

Борисов се е снишил, смята Първанов
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Борисов се е снишил. Много по-различен е от първия мандат. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

По думите му в момента премиерът говори много по-малко. „Аз се очудвам, че опозицията проспа някои тези например, че САЩ ще ни помогнат за газопровода през Турция, че ЕС трябва да помогне за Русия“, посочи Първанов.

Той уточни, че Борисов не може да угуди на всички във външен план, а за вътрешен има опозиция.

Първанов коментира и ситуацията с наводненията. „Сега държавата създава впечатление за бърза реакция, но я няма превенцията. Трябва да се ограничи безразборна сеч, да се изчистят диги и корита. Ако това се случи,  ще намалим проблемите“, смята той и допълни, че наводнения стават навсякъде.

„Тук не става дума за кой знае какви пари. По настояване на покойната Росица Янакиева бяха отделени средства за подобни случаи. Можем да построим по-къса отсечка от магистралата, но да помогнем на пострадалите“, категоричен е Първанов.

Той попита защо се е премахнало министерството на бедствията и авариите? „Преминаването му под шапката на МВР не е правилно. Не съм убеден, че мястото му е в МВР. Нека да има друго звено, което да координира действията при подобни ситуации. Всяко мегаминистерство в мен буди съмнение“, посочи Първанов.

Той коментира и бъдещия президент. „Чух мнението на Борисов, че Плевнелиев е един добър президент. Ако е така, да кажат още от сега, че ще го подкрепят за втори мандат. Така лидерът на АБВ вижда ситуацията около президентските избори. Според него от ГЕРБ подогтвят "в сянка" друг кандидат.

#Георги Първанов #Бойко Борисов #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »