Ден на траур в община Струмяни

Ден на траур в община Струмяни
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ден на траур е обявен в община Струмяни в памет на нелепо загиналите трима души от местното село Илинденци
На първи февруари баща и син загубиха живота си, след като се удавиха в реката до селото.

48-годишният Илия Гайдов и 9-годишният му син Георги се удавиха на 1 февруари в река Злинска край с. Струмяни. Бащата и сина, заедно с други хора от с. Илинденци празнували и зарязвали лозята на Трифон Зарезан в м. "Щавен".
На връщане към селото към 15:40 часа, вместо да мине по моста, бащата качил сина си на раменете си и тръгнал да преминава напряко през придошлата река. Още по спускането по стръмния бряг към малката, но придошла река, Илия се подхлъзнал и двамата паднали в реката.

Течението било толкова бързо, че пред смаяните погледи на останалите двамата били отнесени надолу от реката. Бащата Илия бе открит на 200 метра по-надолу, а синът му едва след час и половина издирване.

В неделя при катастрофа пък загина 37-годишната Димитрина Гайдова, снаха във фамилията на двамата удавили се. Тя загина, след като лек автомобил, управляван от 29-годишен мъж от Петрич се преобърна в Креснеското дефиле, а Димитрина загина на място при преобръщането.

Продължава издирването на младата жена, която изчезна, докато разхождаше кучето си край река Луда Мара в Петрич. Вече трети ден се издирва и 31-годишна жена, който най-вероятно е паднала в придошлата р. Луда Мара в Петрич.
Тя излязла към 9 часа в неделя да разхожда кучето си край реката и до обяд не се върнала. Майка й тръгнала да я търси край реката и видяла кучето на малко островче във водата.

Щети за над 300 хиляди лева нанесоха поройните дъждове в община Сатовча. Валежите отнесоха пътища и активираха свлачища в селата Плетена и Осина. Хората там са без вода заради разрушени водопроводи.

#ден на траур #Илинденци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"