Отцепниците от „Атака“ учредиха Националдемократична партия

Отцепниците от „Атака“ учредиха Националдемократична партия
Новата партия на бившата половинка на Волен Сидеров – Капка Сидерова и сина й Димитър Стоянов, ще се казва Националдемократична партия. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Новата партия на бившата половинка на Волен Сидеров – Капка Сидерова и сина й Димитър Стоянов, ще се казва Националдемократична партия.

Партията, чието начало напусналите „Атака“ депутати, начело с Капка Сидерова и Димитър Стоянов, поставиха в неделя, 25 март, ще се казва Националдемократична партия (НДП), предаде БГНЕС.

Инициативният комитет на партията реши учредителното събрание на новата партия да се състои на 2 юни тази година.

Членове на националното ръководство на инициативния комитет, което да свика учредителния конгрес на 2 юни са Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Капка Сидерова и Петър Хлебаров.

Димитър Стоянов, който беше избран за председател на Инициативния комитет на бъдещата НДП, каза, че за момента това е съставът, но „ние оставаме отворени за всеки, който иска да се присъедини към нас“.

Според него „определено постоянно вървят слухове, че в групата има все още недоволни, но ние нямаме намерение да пресираме колегите, като споменаваме имена в публичното пространство“.

„Ние сме се разкъсали, за да можем да вземем решението да напуснем тази организация, която е наше дело, но след разкъсването следва прераждането както птицата феникс, мисля, че това ще направим и ние“, каза Стоянов.

Той каза още, че добре дошли в партията са и всички депутати, които вече са напускали „Атака“.

Стоянов смята, че вероятно те чакат да видят какви ще бъдат идеите на партията и как ще работи тя.

„Отворени сме към всички партии, които изповядват патриотични цели и идеи“, каза Димитър Стоянов. И той, и майка му обаче са категорични, че не приемат ДПС. Според тях тя е антиконституционна партия.

#партия #„Атака“ #Димитър Стоянов #Капка Сидерова #Капка Сидерова #НДП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"