И Разград в грипна епидемия

И Разград в грипна епидемия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Разградска област влиза в сила грипна епидемия от 3 февруари. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Йорданка Николова. Решението е взето в понеделник на заседание от областната оперативна група, тъй като заболеваемостта за предходната седмица е достигнала 162,96 на 10 000 души.

Най-висока е била заболеваемостта при децата до 4-годишна възраст, а болните в групата от 30 до 64 години са около 44 на сто от заболелите.

Преустановяват се профилактичните прегледи и имунизациите, плановите операции, работата в женските и детските консултации, посещенията и свижданията в болниците, обясни шефката на РЗИ. Извънучилищните и културните прояви също се ограничават.

Учебните занятия във всички училища в Разградска област се прекратяват от 4 до 6 февруари. Детските градини ще работят, но при засилен сутрешен „филтър" за недопускане на болни деца.

Припомняме, че първоначално грипна епидемия бе обявена на 19 януари в Бургас. По-късно разко увеличеният брой на заболелите и в Плевен и Варна наложи обявяване на епидемия и там. След това грипна епидемия обявиха и Стара Загора и Добрич.

#грипна епидемия #Разград #грип

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници