Желю Желев бе погребан до малката си щерка Йорданка

Желю Желев бе погребан до малката си щерка Йорданка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тленните останки на д-р Желю Желев бяха погребани до тези на по-малката му дъщеря Йорданка в Боянските гробища в понеделник. Такова е било желанието на по-голямата му дъщеря Станка. Тя е отказала парцел в представителната алея за заслужили българи и известни творци в Централните софийски гробища.

На погребението присъстваха само най-близките му роднини и най-добрите му приятели. С натъжени лица и букети цветя на гробищата дойдоха хората от най-близкия кръг на първия демократично избран президент.

В него е и писателят Димитър Бочев, който нарича Желев "мой съидейник и духовен родственик". Със съпругата си Марияна пристигна проф. Драгомир Драганов. Присъства и Румен Данов, който беше съветник по националната сигурност на президента Желев, който неотдавна издаде уникалната книга "Българските освобождения".

В Боянските гробища дойдоха още проф. Георги Фотев, актьорът Павел Поппандов, режисьорът Атанас Киряков, бизнесменът Иван Евлогиев и др. Специално уважение към франкофона Желю Желев показа френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, придружен от служител на посолството.

Припомняме, че президентът Желев почина от инсулт в съня си в нощта срещу 30 януари. 

#Желю Желев #погребение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"