Трима водолази и над 20 полицаи издирват телата на удавената двойка край Девин

Трима водолази и над 20 полицаи издирват телата на удавената двойка край Девин
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима водолази се гмуркат в яз. Цанков камък да търсят телата на семейство Маргарита и Захари Вълкови, чийто джип в неделя вечер бе отнесен от придошлите води на р. Девинска.

Припомняме, че в неделя, преди 17 часа пред жилището им, при маневра на заден ход колата им пада в коритото на придошлата река. Двамата са убити от ударите на колата с камъни и бетонните стени, като по данни на свидетели телата им са завлечени във водите на язовир "Цанков камък", съобщиха от полицията. До момента телата на загиналите не са намерени.

Джипът е минал под няколко моста и се е спрял на таван на над километър от мястото на падане. В него обаче не открити съпрузите. Над 20 души пожарникари и полицаи, освен водолазите започнаха и издирване на телата в язовира. Към тях се присъединиха и екипи на колеги на Вълкова от горското стопанство с тяхна техника и лодки.

Първо с лодки ще се обходи язовира, после с устройство ще се проследи дали има тела във водата и ако техниката даде сигнали ще започне гмуркане, обясни шефът на областната пожарна комисар Красимир Шотаров. Цялата операция е възможно да се проточи във времето заради много мътната вода на язовира.

Заради обилните валежи в района на Девин притока в опашката на язовир „Цанков камък” по Въча е бил около 300 кубика в секунда, което е довело до бързо напълване на язовира, обясни инж. Вълчо Караджов, временноизпълняващ длъжността директор на „Басейнова дирекция” - Източнобеломорски район. По думите му, в неделя около 22.00 часа е започнало контролирано изпускане на язовира.

Добрата новина е, че в язовир „Въча” имахме достатъчно свободен обем, които да поеме тази висока вълна, което доведе до неговото напълване, каза още Караджов. Свободният му обем в момента е около 80 см и продължава и да се пълни.

#Девин #Цанков камък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »