Бомбена заплаха евакуира Европарламента

Бомбена заплаха евакуира Европарламента
Обезвреждане на съмнителния автомобил. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Служители от административните сгради на Европейския парламент в Брюксел бяха евакуирани заради бомбена заплаха. Основният парламентарен комплекс не е засегнат. Изведени са само работещите в съседни помещения.

Според информация в медиите операцията е предприета заради съмнителен автомобил, с пиян въоръжен мъж в него. На мястото е задействан робот за обезвреждане на взривове.

Говорителят на парламента заяви, че полицията е евакуирала три от сградите на парламента в Брюксел и е отцепила превозното средство, спряно в близка уличка. Говорителят добави, че около 500 души са били евакуирани, като две трети от сградите, използвани единствено за административни цели, след като са претърсени, се оказало, че са безопасни.

По-рано в понеделник сутрин подобна операция беше извършена в района на посолството на Съединените щати в Брюксел отново заради съмнителен автомобил, изоставен пред дипломатическата мисия.

В Белгия обаче мерките за сигурност са особено повишени след терористичните атаки в Париж от 7-ми до 9-и януари и серията от полицейски акции срещу джихадисти в Белгия и Франция през миналия месец.

#Европейски парламент #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"