Сидеров протестира срещу „нахалните“ румънци

Сидеров протестира срещу „нахалните“ румънци
Привърженици на партия „Атака“ протестираха пред румънското посолство в столицата срещу „нахалните“ претенции на Румъния за част от черноморския шелф на границата с България. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Привърженици на партия „Атака“ протестираха пред румънското посолство в столицата срещу „нахалните“ претенции на Румъния за част от черноморския шелф на границата с България.

Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че заради неадекватната реакция на държавата трябва да бъде поискана оставката на външния министър Николай Младенов, предаде Дарик.

„За да бъде решен проблемът, страната ни трябва да сезира ЕС“, заяви Сидеров. Лидерът на партията допълни, че само истинските националисти са излезли на протест, а всякакви други партии и формирования, които имат националистически претенции, са доказали, че не споделят идеята „в сърцата си“, защото не са се присъединили към недоволството на гражданското общество.

„На тази нахална амбиция на Румъния българската страна не реагира адекватно. Външно министерство до момента не е връчило протестна нота. Имаше един разговор на кафе с румънския посланик, което за мен не е адекватна мярка. Тук трябва да се връчи протестна нота, трябва министър-председателят да постави въпроса в Брюксел, Румъния е член на ЕС, че с договорите в ЕС претенции - териториални и всякакви, се зануляват“, коментира Волен Сидеров.

На въпрос дали по този повод са необходими оставки, той отговори:

„Мисля, че външният министър Николай Младенов е този министър, на който трябваше да му бъде поискана оставката, включително и за гафовете в Катар, за които беше посочен Трайков. Трайков има други грехове, но специално за Катар цялата отговорност се носи от Външно министерство. Изглежда обаче, че министър-председателят не смее да пипне с пръст Николай Младенов, защото той е протектиран от някакви външни фактори, така разбирам, но не български. Този човек като богопомазан стои в правителството, той не само не реагира адекватно спрямо Румъния, но и спрямо турските амбиции“.

Симпатизантите на „Атака“ носеха знамена и плакати с надписи: „ГЕРБ - първото правителство след Ньой 1919, което отстъпва територия“; „Бойко, защо мълчиш на Румъния?“ и „Оставка на Никито Младенов“.

Помолен да коментира създаването на партия от евродепутата Димитър Стоянов и Капка Георгиева, Волен Сидеров я нарече „нероден Петко, създаден от ГЕРБ“:

„Напусналите депутати от „Атака“ там до един са подписали декларация за принадлежност към ПП ГЕРБ. Ясно е, че зад това нещо стои опит на ГЕРБ да бъде създаден послушен дубликат на партия „Атака“.

#оставка #министър на външните работи #Младенов #Николай Младенов #„Атака“ #Румъния #протест #Сидеров #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »