Джокович с пети трофей в Мелбърн след победа над Мъри

Джокович с пети трофей в Мелбърн след победа над Мъри
Новак Джокович. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новак Джокович е новият носител на титлата на Откритото първенство в Австралия след като победи опонента си Анди Мъри във финалния двубой с 7:6(5), 6:7(4), 6:3 и 6:0. Сърбинът, поставен под номер 1 в схемата, стана първият в “Оупън ерата” с 5 трофея в Мелбърн. Освен на тази титла Джокович е носител и на тези от 2008, 2011, 2012 и 2013 година. 

Финалът се игра на високи обороти пред публиката в Мелбърн и двамата опоненти имаха реални шансове за победата, но сърбинът успя да запази спокойствие до края и да елиминира своя опонент. Джокович поведе още в първия сет и беше близко да го направи и във втория, но Мъри оказа съпротива и надделя след тайбрек, спечелен с 7:4. В третия и четвъртия сет сърбинът денонстрира защо е поставен под номер 1 в ранглистата на АТР и закономерно спечели срещата. Анди Мъри рухна в последния сет след три грешки при сервиз и още два допуснати пробива. 

По този начин Джокович спечели 3 100 000 австралийски долара, 2000 точки за световната ранглиста и 8-ата си титла от турнир от Големия шлем. Мъри получи утешаващите 1 550 000 австралийски долара и 1200 точки за ранглистата на АТР след четвъртия му загубен финал в Мелбърн.

"Анди е изключителен тенисист и екипът му е чудесен. Пожелавам на него и на неговата годеница много деца! Благодаря на спонсорите, защото те непрекъснато повишават стандартите и нивото на този турнир. Той предоставя най-доброто и на тенисистите, и на зрителите. Моят екип, който е бил с мен и в добри, и в лоши моменти, дава много жертви за мен и благодаря на всички за подкрепата" заяви Джокович по време на награждаването.

#Новак Джокович #Анди Мъри #Мелбърн #Големия шлем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »