Велислава Дърева: Хора в СДС искаха и другото му дете да умре

Велислава Дърева: Хора в СДС искаха и другото му дете да умре
A A+ A++ A

Хората, които Желю Желев създаде в СДС, се обърнаха срещу него и крещяха: "Дано ти умре и другото дете!". Палеха и книгата му "Фашизмът" под прозорците на президентството. Такива непростими спомени разказа пред бТВ журналистката Валислава Дърева, която приживе бе много близка с президента.

"Желю беше много храбър човек. Той рискува всичко в името на борбата си срещу тоталитарния режим. Знам това, защото живях у тях", каза Дърева.

По думите й е имало моменти, в които семейството му мизерствало. Но никога Желев не оставял приятел в нужда. Винаги помагал.

"Той е един от малкото политици, за които не можеш да кажеш, че има връзка корупция, непочтени връзки с олигархия и т.н. Той не е откраднал една стотинка, разказа Дърева. Според нея няма такива хора като него днес. Малко са политиците като него.

Желю Желев имаше много приятели и това беше така, защото неговият принцип в политиката беше да има национално съгласие, каза журналистката. „Желю не си позволи да противопостави хората едни на други. Много сме се карали, но приятелството ни бе много по-силно от временните спорове”, призна Дърева.

#Желю Желев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »