Обама се разходи между двете Кореи

Обама се разходи между двете Кореи
Президентът на САЩ Барак Обама посети в неделя сутринта демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, която определи като "граница на свободата". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама посети в неделя сутринта демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, която определи като "граница на свободата".

Американският президент пристигна в Южна Корея, за да участва в Сеул в среща на върха за ядрената сигурност и заплахата от тероризъм заедно с ръководителите на 53 държави, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Основни теми на неформалните разговори между участниците във форума ще бъдат обаче ядрените амбиции на КНДР и Иран.

Демилитаризираната зона е ивица земя с дължина 248 км, която разделя на две Корейския полуостров от края на Корейската война (1950-1953).

Тази буферна зона с ширина 4 км между двете корейски държави, които още не са подписали мирен договор, е последната граница на Студената война и въпреки името си е най-силно охраняваната и с най-голяма концентрация на войскови части и оръжия в света.

Вие сте на границата на свободата, заяви Обама пред събраните в лагера Бонифас част от 28-те хиляди американски войници, разположени в Южна Корея.

С помощта на мощен оптически бинокъл той разгледа първите километри от севернокорейската територия, след което се върна в Сеул за разговори с южнокорейския президент Ли Мюн Бак.

#Барак Обама #Президент на САЩ #Южна Корея #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"