„Атака" ще протестират пред румънското посолство

„Атака" ще протестират пред румънското посолство
Лидерът на „Атака" настоя България да реагира незабавно по спора, като посочи, че румънската страна не е приключила с темата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партия „Атака" организира протест срещу възможните териториални претенции, за които се заговори миналата седмица в Румъния пред румънското посолство в София днес.

В началото на парламентарния контрол в петък лидерът на националистите Волен Сидеров заяви, че партията предлага Народното събрание да приеме декларация за противопоставяне на териториалните претенции на Румъния, предаде bTV.

По думите му парламентът се бави с позицията си по въпроса. Сидеров смята, че и Министерски съвет трябва да излезе с позиция по този проблем.

Лидерът на „Атака" настоя България да реагира незабавно по спора, като посочи, че румънската страна не е приключила с темата. Той покани на протеста пред дипломатическата мисия всички депутати и министър-председателя Бойко Борисов.

Тази седмица румънският външен министър заяви, че съществува „спорна зона" в Черно море, която е нужно да бъде уточнена.

В свое телевизионно интервю той уточни, че става въпрос за 17 кв. км държавна граница. Кристиан Дяконеску прикани България за обсъждане на въпроса за разграничаването на континенталното плато и морската територия.

#„Атака" #Волен Сидеров #протест #Румъния #Кристиан Дяконеску #външен министър на Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници