Не взривяваше мостове, не затръшваше врати

Не взривяваше мостове, не затръшваше врати
A A+ A++ A

Политици и обществени фигури коментираха в социалните мрежи кончината на първия демократично избран президент д-р Желю Желев.

Юлиана Методиева: Беляза политическия ни живот с двусмисленост

Смъртта прибра д-р Желю Желев. През 90 те години той беше политическата фигура, която успя да вдъхнови неповторимо млад журналистически екип , който започна да прави вестник "1000 дни".

Желю Желев бе уникална личност! Няма да се повтори онзи възторжен ентусиазъм от 1991 година да правим медия напук на червените издания и в подкрепа на младата демокрация и "нашия" Президент! Няма да има друга личност с такова странно чувство за хумор, който беляза политическия ни живот с двусмисленост и дистанции, за добро или за лошо. Светла му памет!

 

Нери Терзиева: Сбогом, господин Президент!

Отиде си Желю Желев, който искаше да ни научи как:

Да не се краде.

Да не се наранява.
     Да не се причинява вреда след съмнителна полза.
     Да не се взривяват мостове.
     Да не се затръшват врати.
    Сбогом, господин Президент!

 

 

 

Велислава Дърева: Желю беше много храбър човек

Желю беше много храбър човек. Той рискува всичко в името на борбата си срещу тоталитарния режим. Знам това, защото живях у тях.

Той е един от малкото политици, за които не можеш да кажеш, че има връзка с корупция, непочтени връзки с олигархия и т.н. Той не е откраднал една стотинка. Няма такива хора като него днес. Малко са политиците като него.

Желю Желев имаше много приятели и това беше така, защото неговият принцип в политиката беше да има национално съгласие. Желю не си позволи да противопостави хората едни на други.

#Желю Желев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »