Италия е против прибързани решения за санкциите срещу Русия

Италия е против прибързани решения за санкциите срещу Русия
Паоло Джентилони, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европа не трябва да взима прибързани решени за затягане на икономическите санкции срещу Русия заради събитията в Украйна. Позицията е на италианския външен министър Паоло Джентилони на започналото в Брюксел заседание на Съвета на външните министри на ЕС.

Той все пак смята, че ЕС трябва да осъди категорично ескалацията на насилието от последните дни в Източна Украйна и "настойчиво да призове

Русия да спазва Минските договорености

У нас, председателят на БСП, Михаил Миков призовава българското правителство и Европейската комисия спешно да преосмислят заявените си намерения да наложат нови санкции срещу Русия.

"БСП има ясна позиция против каквото и да е разширяването на тези санкции, написа Миков във профила си във Фейсбук. Тази позиция отчита неефективността на тези санкции за намаляването на напрежението и нормализирането на отношенията между Русия и Украйна от една страна и Русия и ЕС, от друга страна. Тази позиция отчита обаче - и това е не по-малко важно - естеството на отношенията между България и Русия".

Според него

не е в интерес на България да участва в процесите

които различни субекти инициират периодично срещу Русия: "В резултат на тази политика на ЕС, която не съобразява в достатъчна степен интересите на нашата страна, вече претърпяхме достатъчно загуби. Крайно време е да отстоим по-решително националните си интереси!".

По-рано днес френският министър по европейските въпроси Харлем Дези обяви, че ЕС възнамерява да разшири списъка със санкционирани лица заради тяхното участие в конфликта в Източна Украйна: "Ние ще покажем единството на ЕС и ще направим всички необходими стъпки, включително и разширяване на индивидуалните санкции".

#Харлем Дези #Михаил Миков #ЕС #Италия #санкции #Русия #Паоло Джентилони #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"