От ОЦК-Кърджали готвят блокада, и те си искат заплатите

От ОЦК-Кърджали готвят блокада, и те си искат заплатите
Оловно-цинковият комбинат в Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Центърът на Кърджали може да бъде блокиран от протестиращи служители на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) и техните деца, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

По думите на Никифоров служителите на ОЦК планират протестните действия да бъдат в понеделник, ако и те не получат заплатите си, както служителите на „Горубсо-Мадан”, предаде Дарик радио.

„Г-н Захариев е обещал да направи големи инвестиции в Кърджали, но трябва да обясни защо другите печелят, а той - не”, отговори Никифоров на въпрос дали и в ОЦК се налага смяна на концесионера, каквато беше извършена в „Горубсо”.

„Металурзите са на протестна акция и заявиха, че ако в понеделник не получат възнаграждения, ще блокират центъра на Кърджали. Защото и там възнагражденията по същия начин не са изплатени. Там Захариев беше удържал и вноските, които са по отношение на тяхната взаимно-спомагателна каса. И след като по медиите обявихме, че това ще едно от делата срещу него, той набързо преведе парите на тези хора”, обясни Никифоров.

„В ОЦК-Кърджали Захариев се кълне и обяснява на всички, че е направил огромна инвестиция, че там предстои изграждането на нов завод. Ние затова поискахме тази пълна данъчна проверка и ревизия на неговите фирми, защото вие виждате, че другата икономическа групировка, която сега става концесионер и собственик, също добива в бившето „Горубсо Кърджали” и той печели. Дори сега може да вземе да купи и съседните рудници. Захариев трябва да обясни как само неговите рудници са губещи”, каза още той.

Синдикалният лидер потвърди, че вече е започнало изплащане на заплатите на миньорите от „Горубсо”.

Синдикатите ще поискат преразглеждането на ведомостите, защото вече бившият собственик на предприятието Валентин Захариев е поставял глоби на служителите за неизпълнени норми, без те да са били информирани, че нормата е увеличена.

#Кърджали #ОЦК #КНСБ #Валентин Никифоров #синдикат #заплати #ГОРУБСО #Мадан #Валентин Захариев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »