Борисов: „Тигрите" от Бистрица ще играят с отбора на Мадан

Борисов: „Тигрите" от Бистрица ще играят с отбора на Мадан
Премиерът заяви, че се надява вече да се среща с миньорите от Мадан само по хубави поводи, като предстоящия футболен мач между тях и отбора на Бистрица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С треньора на футболния отбор в Мадан се разбрахме да направим една контрола с „Тигрите" от Бистрица и се надявам да се срещаме вече по хубави поводи, заяви в Мадан премиерът Бойко Борисов.

В знак на признателност на миньорите, Мехмед Бодуров от представителите на синдикатите подари на премиера икона на Свети Георги Победоносец и кристали от мините в Мадан, предаде агенция „Фокус”.

Бодуров сподели, че в смесения район в Родопите няма омраза на междуетническа основа, че християни и мюсюлмани са приятели и работят заедно, защото искат Мадан да има бъдеще.

Премиерът каза още, че са предпочели именно Николай Вълканов за нов концесионер на предприятието, защото той има мини в Златоград, живее в същия район и има дългогодишен опит в работата в тази сфера.

„Те раздържавиха държавата от рафинерии до мини и сега аз само ходя да им оправям бакиите. Искат да закрием и рафинерии, и мини и всичко да отиде на внос. Акцизите и митата вместо да отидат в държавния бюджет, да отидат в австрийския бюджет. Питайте ги по-конкретно вече, защото започват да ме дразнят”, каза още премиерът Борисов, визирайки предишните правителства.

#Златоград #Николай Вълканов #Родопите #мини #синдикат #Мадан #Бойко Борисов #Бистрица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »