Кунева: Не харесвам ГМО нито в природата, нито в политиката

Кунева: Не харесвам ГМО нито в природата, нито в политиката
„ГЕРБ са в компроматна криза!", коментира Кунева намесването на името й в компроматни твърдения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не харесвам ГМО-та нито в природата, нито в политиката, заяви председателят на Сдружение „България на гражданите” Меглена Кунева.

„Днес на всяка една сделка гледаме като на „оцветена" и си задаваме въпроса – кому е изгодна. Това е типичният въпрос за всеки един криминалист, но е лошо, ако това се превърне във въпрос на обществото", каза Кунева в Стара Загора.

Така тя отговори на журналистически въпрос дали придобиването на „Горубсо-Мадан” от фирма на Николай Вълканов може да се разглежда като реверанс към ДПС, предаде БТА.

Последната публична поява на Николай Вълканов бе през 2007 г., когато той бе извикан на разпит в прокуратурата като свидетел по скандала Овчаров-Александров, припомня вестник „Капитал”.

Собственикът на „Минстрой холдинг" трябваше да обяснява дали е предавал заплахи от Румен Овчаров към шефа на следствието Ангел Александров, за когото пък е известно, че е приближен на лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Не съм искал никога да свалям от власт Румен Овчаров, нито който и да е друг министър", заяви след едночасовия си разпит тогава Николай Вълканов, който обясни, че с Ахмед Доган са добри приятели.

Кунева припомни, че преди няколко месеца ДПС е подкрепило сделката на правителството по приватизацията на „Булгартабак".

„ГЕРБ са в компроматна криза!", коментира тя намесването на името й в компроматни твърдения.

В отговор на въпрос къде вижда политическия картел между БСП и ГЕРБ Меглена Кунева посочи, че от уволнението на министър Трайчо Трайков доволни били както от БСП, така и от ГЕРБ.

Според Кунева пред сдружението й няма поставени срокове кога би се превърнало в партия.

„Днес съм по-убедена от вчера, но искам да видя енергията на хората. Не харесвам ГМО-та нито в природата, нито в политиката", допълни тя.

#Меглена Кунева #ГМО #Сдружение „България на гражданите” #Стара Загора #Горубсо-Мадан #Николай Вълканов #ДПС #Минстрой холдинг #Румен Овчаров #Ангел Александров #Ахмед Доган #Булгартабак #приватизация #ГЕРБ #криза #БСП #Трайчо Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"