Юристите на МВР обжалвали оправдателната присъда на Цветанов под натиск?

Юристите на МВР обжалвали оправдателната присъда на Цветанов под натиск?
Цветан Цветанов в съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да бъде признат за виновен по делото за присвояне на 50 хиляди лева в полза на друг. Другия възможен вариант е делото да бъде върнато за разглеждане на друг състав на Софийски градски съд, съобщи "24 часа".

Цветанов бе категоричен, че никога не е нарушавал закона. Според обвинението бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров.

Адвокатът на Цветанов заяви, че началникът на кабинета на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев е оказвал натиск върху юристите на МВР на всяка цена да обжалват оправдателната присъдата на Цветан Цветанов за присвояване на 50 хиляди лева в полза на друг.

На днешното съдебно заседание бе представена докладна записка от юристите на МВР, в която се казва, че им е оказван натиск, защото те не са искали да обжалват на втора инстанция опрадвателната присъда, произнесена през миналата година.

До месец и половина Софийски градски съд ще обяви своето решение.

#Цветан Цветанов #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"