Максималните температури в неделя между 17 и 22 градуса

Максималните температури в неделя между 17 и 22 градуса
В понеделник на места, главно в централните и планинските райони, ще превали дъжд. Снимка: sibir.bg
A A+ A++ A

Максималните температури в страната в неделя ще бъдат между 17 и 22 градуса, прогнозира Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През нощта над страната ще има разкъсана облачност на места и до ясно. Почти тихо време. Минимални температури – между 3 и 8°. В София – около 5°.

През деня значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие над Западна и Централна България, където след обяд и до полунощ ще превали краткотраен дъжд, в отделни планински райони с гръмотевици.

Вятърът ще е предимно слаб – в Дунавската равнина привечер от запад, в източните райони, където ще има повече слънчеви часове – от южната четвърт. Максимални температури – между 17 и 22°. В София - около 17°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, без валеж. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури – между 13 и 18°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина на страната, след обяд и до полунощ ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; по високите части ще превали сняг.

Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, вечерта в повечето райони вече ще бъде до силен. Максимална температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През следващите три дни облачността ще е предимно значителна. В понеделник на места, главно в централните и планинските райони, ще превали дъжд. Температурите ще се понижат и минималните ще са между 4 и 9, максималните в по-голямата част от страната – между 12 и 17°.

Във вторник температурите ще се понижат с още 2-3 градуса. На отделни места в западните райони е възможно да превали слабо. В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, температурите ще се повишат слабо. Валежи ще има на повече места.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Дунавската равнина #Черноморието #София #Централна България #температури #облачност #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници