Стотици хора изпратиха Росица Янакиева

Стотици хора изпратиха Росица Янакиева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици хора се сбогуваха със заместник-председателя на Народното събрание Росица Янакиева, която почина в понеделник след дълго боледуване. Поклонението бе в Двореца на културата в Перник.

Съпричастност към болката на семейството изразиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лидерът на АБВ Георги Първанов и депутати от много парламентарни групи.

„За нас, които сме имали възможността да работим с нея, тя остави диря на народен представител с активно законодателно участие. Тя оставя диря на политик, ангажиран с проблемите на местната власт, направила възможното за своя роден град Перник. За нас, жените в политиката, Роси бе пример за това как трябва да се отстояват позиции, как трябва да търсим диалога, възможното решение, отстоявайки идейните си позиции, запазвайки автентичността на политическата сила, която представляваше“, заяви Цецка Цачева, цитирана от БНР.

Георги Първанов сподели, че Росица Янакиева е рухнала от свръхнапрежение и не е устояла на омразата и агресията.

„Ще бъде несправедливо, ако кажем, че Роси си отиде само заради атаките и хулите. Тя беше един от малкото български политици, които изгаряха с всяка своя идея, с всяко свое действие, с всичко, с което се захванеха.“, коментира Първанов.

#Росица Янакиева #Роси #Георги Първанов #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"