Дрон катастрофира на моравата на Белия дом

Дрон катастрофира на моравата на Белия дом
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бепилотен самолет вдигна накрак охраната на Белия дом. Дронът е катастрофирал в моравата на резиденцията. Инцидентът е извънреден, но не е бил злоумишлен. Оказало се, че самолетът е бил управляван за хоби от американец, предаде АП.

Полетът на дрона обаче предизвика нови въпроси около гарантиране сигурността на президента на САЩ.
След инцидента се появи мъж, който призна вината си за инцидента посреднощ. Той уточнил, че не възнамерявал да вкара машината в района на Белия дом.

В момента на инцидента президентът Барак Обама и съпругата му Мишел не били в Белия дом, тъй като те са в чужбина. Не е известно дали в сградата са се намирали техните дъщери Саша и Малиа.

Това е първи подобен пробив в охраната на президентската резиденция, макар че подобни случаи е имало наблизо до Белия дом. Властите се притесняват, че куадкоптерите – безпилотни машини, задвижвани от четири перки – вече са високо технологични и спокойно могат да бъдат използвани от терористи.

Полицаи, пожарникари и представители на други служби пристигнали в Белия дом веднага след инцидента. Сградата бил тъмна, а районът около нея останал блокиран до 5 ч. сутринта, когато представителите на службите били допуснати в периметъра на инцидента.

С настъпването на деня десетина агенти на Сикрет сървис се пръснали из ливадата на Белия дом в търсене на останки от машината в момент, в който започнал да вали сняг.

#дрон #САЩ #Белия дом #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"