Отварят „Цариградско шосе” за мотористи

Отварят „Цариградско шосе” за мотористи
Стотици любители на високите скорости се събраха пред столичния храм „Свети Александър Невски". Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Бул. „Цариградско шосе" ще бъде отворен за мотоциклетисти, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Предложението е внесено за разглеждане от общинския съвет и вече е съгласувано с КАТ. Това стана ясно по време на откриването на мотосезона пред столичния храм „Свети Александър Невски", където се събраха стотици любители на високите скорости, предаде Дарик радио.

С пожелание и догодина всички да се съберат и да бъдат повече, бе открит новият мотосезон.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обяви за повече мотори и велосипеди в София, за да се преборят задръстванията и пожела на мотористите:

„Единственият булевард, по който е забранено движението на мотори, „Цариградско шосе", да бъде отворен, за да може да се движите по него".

„Движението по бул. „България", бул. „Рожен", ул. „202", бул. „Владимир Вазов" също е много натоварено. По всички булеварди в София мотористите се движат, не виждам проблем. Разбира се, при първия инцидент, който се случи на „Цариградско шосе", съм наясно, че ще има упреци. Но миналата година имаме доста инциденти, въпреки забраната, включително и смъртен случай", обясни шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

За тръпката от карането на мотор разказа мотористът Иван:

„Цялата тази огромна маса ти се подчинява. Тръгва с теб, в момента, в който сте постигнали висока скорост, но равномерна. Удоволствието е, че вятърът влиза в косите ти, ако си без каска, роши ги с пръсти, усещате натиска му на гърдите си. Струята е силна при висока скорост. Усещате свобода. Сериозен инцидент съм имал веднъж, и след това не карах 20 години. Пак беше „не те видях".

Според моториста водачите на автомобили стават все по-толерантни на пътя. Той е категоричен, че трябва да има място и за любителски състезания, където обаче всичко да е безопасно, но се обяви против незаконните гонки, защото там никой не се интересува от безопасността.

#Цариградско шосе #Йорданка Фандъкова #кмет #КАТ #храм „Свети Александър Невски" #мотори #велосипеди #София #задръствания #бул. „България" #бул. „Владимир Вазов" #Богдан Милчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »