Добрев: Взехме най-доброто решение за „Горубсо"

Добрев: Взехме най-доброто решение за „Горубсо"
Делян Добрев заяви, че заплатите на миньорите ще бъдат изплатени до 13:00 часа в събота, 24 март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Горубсо-Мадан" се купува с активите и пасивите, това е най-доброто решение - някой да купи концесията и активите на този рудник, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Защото ако се беше стигнало до отнемане на концесията, ние нямаше да спрем процедурата, без да се реши въпросът със заплатите на хората. Тогава имаше опасност хората да останат дори и години без работа. За януари и февруари не бяха платени заплатите, декемврийските ги платиха преди две седмици. Направени са ведомостите за заплатите, Николай Вълканов в момента превежда парите в банките и се надяваме до 12-13 ч. днес хората да са си получили парите по сметките”, подчерта Добрев в интервю за Дарик радио.

Той поясни, че нямат задължение да следят заплатите, а имат задължение да следят за това кой си плаща концесионните възнаграждения.

„На досегашния собственик на „Горубсо" (Валентин Захариев – бел. р.) преди протестите му изпратихме писмо, че не си е платил концесионните възнаграждения за началото на миналата година. Концесионерът е длъжен да плаща минимално концесионно възнаграждение, независимо дали дружеството добива или не. Същото важи и за мините, с изключение на тези, където се провеждат конкурси за инвестиции и работни места", каза още Добрев.

#Горубсо-Мадан #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #концесия #заплати #миньори #Валентин Захариев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"