Евакуираха два самолета в САЩ

Евакуираха два самолета в САЩ
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пътниците на два самолета са били евакуирани веднага след пристигането им на международното летище Сиатъл-Такома, щата Вашингтон, заради "съображения за сигурност", съобщава АП.

Мерките засегнаха самолет, който пристигна от Лонг бийч, Калифорния и летателен апарат, извършващ курс от Финикс, съобщава говорителят на летището Пери Купър. Според него, пътниците са свалени от самолета като предпазна мярка. Няма други подробности за инцидентите. Тече разследване.

Малко по-рано самолет, изпълняващ полет от Лос Анджелис за Орландо, щата Флорида, е извършил аварийно кацане на международното летище в Далас, щата Тексас, заради "заплахи за сигурността" на лайнера.

Не се разкриват подробности каква точно заплаха е наложила аварийното кацане, но много от пътниците в полета написаха в Туитър, че става въпрос за заплаха от взрив на бомба на борда на самолета. Всички са били евакуирани.
Инцидентите идват на фона на подаден ден по-рано сигнал за наличието на експлозиви на борда на два пътнически самолета, изпълняващи полети от Портланд, щата Орегон и от Милуоки, щата Уисконсин, постъпи на международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта.

От ФБР съобщиха, че сигналът за евентуални терористични атаки е бил фалшив.

#самолети #евакуация #бомба #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници