Руски войски обстреляли с ракети украинския град Мариупол

Руски войски обстреляли с ракети украинския град Мариупол
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Обстрелът на жилищен квартал в украинския град Мориупол е била от позиции на руската армия. Това обявиха властите в Киев. Над 100 ракети от системи „Град" са били изстреляни срещу Мариупол откъм разположения на границата с Русия Новоазовск, който беше превзет от редовни руски войски през август миналата година.

Поразени бяха жилищни райони, жертвите бяха 30, сред които и деца, а ранените са 75 - някои от тях в тежко състояние.

В неделя руският външен министър Сергей Лавров проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, като двамата са обсъдили изострения конфликт в Украйна. Русия е готова да предприеме всичко необходимо, за да подтикне страните в украинския конфликт към мирно решение, категоричен бил Лавров. Двамата са се обявили за незабавното прекратяване на обстрела в Донбас и изтегляне на тежкото въоръжение.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров е обсъдил украинската криза в телефонен разговор и с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Той е заявил, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) трябва да участва в безпристрастно разследване на последните обстрели с артилерийски огън в Донецк и Мариупол.

Лавров е изразил надежда, че Европейският съюз „няма да си затвори очите" и ще накара властите в Киев да се съгласят да започнат процеса за намиране на политическо решение.

#Мариупол #Украйна #САЩ #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"