Кампания в САЩ помогна на родителите на прегазената балерина

Кампания в САЩ помогна на родителите на прегазената балерина
Полина Кадийска беше прегазена и убита от пиян шофьор в неделя. Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Родителите на Полина Кадийска, българската балерина, която бе прегазена в неделя от пиян шофьор, са се качили в петък на самолет за България, след като двудневна кампания за събиране на средства осигурила достатъчно пари, за да покрият разходите за връщането на тялото на дъщеря им за погребение в родината.

Събрани са 11 350 долара за семейството, заяви Малерия Господинов, собственичка на Euro Market in Broomall, организатор на кампанията, съобщава на сайта си вестник „Филаделфия нюз", цитиран от Дарик.

„Хората бяха толкова щедри и отзивчиви и аз се гордея с това, което направихме. Жалко, че никакви пари не могат да ни я върнат", каза Господинов, която познава Кадийска, откакто тя пристига в САЩ преди три години със стипендия за балетната школа Rock School for Dance Education.

Полицията съобщи, че 19-годишният Деандре Барнс, който преминава на червен светофар и удря Кадийска, а после бяга, и срещу когото са повдигнати обвинения в шофиране в нетрезво състояние и причиняване на смърт с утежняващи обстоятелства, остава във временния арест с определена гаранция от 1 млн. долара в очакване да се яви пред съдия на 3 април и официално да бъде задържан.

#Полина Кадийска #балерина #шофьор #България #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"