Сирийците в САЩ със защитен статут

Сирийците в САЩ със защитен статут
Сирийците в САЩ трябва да подадат молба за статута и да преминат пълна проверка на произхода, за да го получат. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Американското правителство ще позволи на сирийците в САЩ временно да остават в страната и след изтичането на визите им и няма да депортира онези, които пребивават нелегално, поради влошаващите се условия в родната им страна.

Министърът на вътрешната сигурност Джанет Наполитано заяви, че сирийците в САЩ ще получат временен защитен статут, защото ги застрашава „сериозна заплаха за личната им сигурност", ако се върнат в Сирия, предаде АП, цитирана от Дарик.

Наполитано добави, че подробности за програмата, включително условията и критериите за кандидатите, ще бъдат публикувани в началото на следващата седмица във „Федералния регистър" (Federal Register - Държавен вестник).

Сирийците в САЩ трябва да подадат молба за статута и да преминат пълна проверка на произхода, за да го получат.

Наполитано насърчи сирийците да кандидатстват, но уточни, че трябва да изчакат, докато решението бъде публикувано. Другите страни в програмата са Салвадор, Хаити, Хондурас, Никарагуа, Сомалия, Судан и Южен Судан, предаде „Ройтерс”.

#сирийци #САЩ #Джанет Наполитано #Сирия #Държавен вестник #Салвадор #Хаити #Хондурас #Никарагуа #Сомалия #Судан #Южен Судан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"