Лидерът на БСП: Редовият социалист не приема пораженията на АБВ върху лявото

Лидерът на БСП: Редовият социалист не приема пораженията на АБВ върху лявото
Михаил Миков, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пораженията, които АБВ нанесе на лявото в България, трудно могат да бъдат преглътнати от редовия социалист, който последователно е защитавал социалистическите идеи, каза пред Нова ТВ лидерът на БСП Михаил Миков.

По повод предложението на Георги Първанов за общо участие на БСП и АБВ в листите за общински съветници на предстоящите местни избори,

Миков заяви, че не смята, че то е искрено:

"Такова предложение не трябва да се прави публично, преди да има сондаж към този, към когото го отправяш. Честни сме пред избирателите, предлагаме леви решения, които са необходими на гражданите и дават друга перспектива за България. АБВ участва в дясна коалиция, която прокарва дясна политика".

Бихме подкрепили с гласуване

всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България,

каза Миков. По думите му исканият от ДПС вот на недоверие не бил насочен към политиката в областта на здравеопазването, а целял да предизвика дискусия около езика на омразата.

"Ние бихме участвали в такава дискусия, защото това е сериозен проблем, добави Миков. Не вотът на недоверие обаче е формата, чрез която трябва да се реализира един такъв разговор в Народното събрание".

Лидерът на БСП заяви, че не е съгласен с начина, по който говори министър Петър Москов, който по-скоро разделя, отколкото обединява обществото.


#Първанов #социалист #Михаил Миков #АБВ #БСП #Петър Москов #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"