Жертвите от обстрела в Мариупол вече са 30, сред тях и деца

Жертвите от обстрела в Мариупол вече са 30, сред тях и деца
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Жертвите на обстрела срещу украинския град Мариупол е достигнал тридесет души, предаде Газета.ru, позовавайки се на информация от сайта на Донецката областна администрация. Сред жертвите са две деца – петнадесетгодишно момиче и момче на около пет. Ранените са вече 97 души. Състоянието на някои от хората, получили наранявания, е много тежко.
В същото време представител на мисията на ОССЕ в района заяви, че е време международната общност да помисли за изпращането на миротворческа мисия в Източна Украйна.

Украинският президент Петро Порошенко вече е издал заповед за провеждането на заседание на Съвета за сигурност на Украйна на 25 януари. Съветът ще обсъди обстрела срещу Мариупол.

По-рано в събота министър-председателят на Украйна проведе съвещание с Александър Турчинов и министъра на отбраната на страната, на което атаката също беше обсъдена.

Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море. Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

#Мариупол #Украйна #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »