Слънчево преди обяд, с валежи следобед

Слънчево преди обяд, с валежи следобед
A A+ A++ A

Времето днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увелича и по-късно следобед на места, главно в Югозападна България, ще превали слаб дъжд.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за aгенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното, през деня ще се понижава, но оставайки по-високо. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, но ще бъде слаб. Максимални температури между 18 и 23, по-ниски по морския бряг – 14-18°. В София около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, следобед с разкъсана облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури между 14 и 18°. Температурата на морската вода 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността също ще се увеличи и следобед ще превали слаб дъжд, над 2200-2300 метра слаб сняг. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра 4-5°.

#Югозападна България #Черноморие #НИМХ #БАН #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници