Няма справедливост в програмата за саниране, оплакват се граждани

Няма справедливост в програмата за саниране, оплакват се граждани
A A+ A++ A

Новопостроена сграда с всички екстри на съвременното строителство в столичния квартал Лозенец ще получи пари за саниране по програмата за енергийно обновяване на домовете, а в същото време 40-годишен блок в град Гоце Делчев, който има спешна нужда от обновяване, получава отказ за финансова подкрепа от европейските пари.

За аномалията съобщи в разследване Нова тв. Според обитателите на овехтялата сграда на много места мазилката пада и има течове - както в общите части, така и между етажите.  Те са кандидатствали през миналия програмен период за саниране. Не им достигнал един апартамент, за да покрият изискванията на регионалното министерство.

Сградата е с три входа, но има само 36 апартамента. Това послужило за основание да ги изключат от  програмата за "Енергийно обновяване на домовете" 2007-2013.

В същото време нов блок в София получава 100-процентово финансиране за саниране.

Представител на министерството е отказал да застане пред камерата на Нова, за да обясни какви са критериите за програмата.

За саниране през новия програмен период правителството предвижда да похарчи 1 милиард лева. Много граждани обаче няма да кандидатстват, защото не вярват в справедливостта на програмата.

#саниране #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"