Google ограничава услугите си в Крим

Google ограничава услугите си в Крим
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Компанията с най-известната търсачка в света Google ограничава част от услугите си в присъединената към Русия област Крим. Гражданите на Крим ще останат без онлайн рекламната услуга Google AdWords и програмата Google AdSense, тъй като компанията се придържа към ембаргото и не може да извършва плащания към когото и да било в Крим, което също така е технически невъзможно, понеже много международни банки спряха разплащанията.

От 1 февруари ограниченията ще засегнат и магазина за приложения Google Play, тъй като качването на приложения се счита за износ. Запазва се обаче достъпът до безплатните услуги на Google като търсачката, Gmail и Google Maps.

В резултат на санкциите, наложени от САЩ и Европейския съюз през декември 2014 г., американската платежна система PayPal, която е дъщерна компания на eBay, от своя страна анонсира, че спира да обслужва клиенти на територията на Крим. Жителите на полуострова също няма да могат да купуват и игри от Steam.

"Като глобална компания, предоставяща финансови услуги, правим всичко възможно да спазваме законодателството в цял свят. В същото време сме длъжни постоянно да предоставяме на своите клиенти високо ниво на обслужване. За съжаление в момента не можем да предоставяме своите услуги на клиентите в Крим. Поднасяме извинения за всички неудобства, свързани с това. В момента информираме за това нашите клиенти и службата за поддръжка на PayPal е готова да помогне, ако възникнат въпроси", казват от компанията.

Apple отряза връзките с кримските разработчици на приложения по-рано тази седмица, премахвайки техните продукти от App Store и блокирайки акаунтите им. Google все още не е заявила официално, че кримските разработчиците вече не могат да качват приложения в Play Store.

 

#Крим #Google #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"