Борисов: Договорка, пари и светло бъдеще за „Горубсо-Мадан"

Борисов: Договорка, пари и светло бъдеще за „Горубсо-Мадан"
Премиерът Борисов с икономическия министър Добрев в сградата на МИЕТ по повод преговорите за съдбата на "Горубсо-Мадан". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подписано е споразумение за прехвърляне на концесията на изпадналото в затруднение предприятие "Горубсо - Мандан" и работниците ще си получат заплатите до събота, съобщи вечерта в петък премиерът Бойко Борисов.

Борисов отиде в сградата на МИЕТ, където се водят преговорите за проблемите на "Горубсо", предаде БГНЕС.

"Валентин Захариев прехвърля своите дългове към Николай Вълканов, а той се оправя с банката инвеститор – Първа инвестиционна банка", заяви Бойко Борисов след края на преговорите. "Подписали са ми надлежно", добави премиерът.

Става дума за Първа инвестиционна банка, фирма от групата на "Химимпорт" и Николай Вълканов - собственик на Минстрой "Горубсо – Златоград". Сутринта икономическият министър Добрев обясни и че напредналите разговори с потенциалните инвеститори са завършили без успех снощи, защото се оказало, че "ГОРУБСО-Мадан" има скрити дългове от 12 млн. евро.

Той обясни, че заместник - финансовият министър Владислав Горанов и управителят на БНБ Иван Искров ще разговаря с ръководството на СиБанк и ДСК да извикат служителите си в утрешния съботен ден, за да могат да се заредят дебитните карти на работещите в "Горубсо" с пари, които те да получат още утре.

"Надявам се двете банки няма да ми откажат утре да върнат служители на работа, за да могат да препратят парите към картите на работниците. Това ни е уговорката. Подписали сме", заяви още Бойко Борисов.

Ако всичко е наред премиерът заяви, че лично ще посети работниците в "Горубсо - Мадан" и ОЦК - Кърджали. Двете предприятия имат изключително светло бъдеще, защото и системите, и технологиите, и машините, които в момента са залог на банката, са най-добрите, посочи още министър-председателят.

Премиерът добави, че юридическите детайли по прехвърлянето на концесията на "Горубсо" предстоят да бъдат уточнени от новия икономически министър Делян Добрев.

#Горубсо-Мадан #Делян Добрев #Николай Вълканов #Първа инвестиционна банка #Бойко Борисов #министър на икономиката #ОЦК Кърджали #Валентин Захариев #концесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"