Каролев: Данъкоплатците ще платим безплатната вода на ромите от Кнежа

Каролев: Данъкоплатците ще платим безплатната вода на ромите от Кнежа
Владимир Каролев Снимка: Нова тв
A A+ A++ A

Гледам аз по телевизията репортаж "роми от Кнежа на бунт срещу ВиК, искат безплатна вода", коментира икономистът Владимир Каролев.

Повод за коментара е, че роми от Кнежа заплашват да излязат на бунт. Те отказват да плащат за ВиК услугите, които потребяват. Според ромите местното ВИК дружество ги изнудва.

„Признавам, че този път шоуто е наистина на висота. Някакъв човек от общинското ВиК изнасял пари с чували, ромите строели сами канализация, ама давали пари и на общинското ВиК да строи, то пък строило тръба по улица, където къщите са незаконни и не могат да се свържат, според кмета нямало пари за нищо, шефът на ВиК-то ходи по къщи и събира някакви суми, ромите го гонят да го претрепат.... И накрая пак ще направят някоя врътка и данъкоплатците ще платим цялата сметка за разсипията, кражбите и "безплатната социална услуга за братята роми, които общинското ВиК "неполитически" им предоставя“, коментира Каролев на страницата си във Фейсбук.

Икономистът заяви, че не се притеснява какво ще напишат журналистите срещу него, защото е заявил позицията си. Той напомни, че е предлагал концесиониране на ВиК системите извън София, по работещия пример тук и максимално изтегляне на политиците от този сектор.

„Явно аз ще съм лошият, а схеми като в Кнежа ще са за пример за чудо и приказ. P.S. В енергетиката тече подобен купон“, написа още Владимир Каролев.

#Владимир Каролев #Каролев #роми #Кнежа #ВиК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »