„Челопечене 2“ край Севлиево

„Челопечене 2“ край Севлиево
През юли 2008 г. избухнаха военните складове в Челопечене край София. Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

Военни складове гърмяха отново в събота, този път на 8 км от Севлиевo, близо до село Ловнидол.

Няма съобщения за пострадали, полицията е блокирала достъпа до складовете, а работещите и животните от близката конна база са евакуирани. На място са и екипи на пожарната, както и кметът на Севлиево Иван Иванов и началникът на полицията Иван Узунов.

Експлозиите започнали около 9 ч. събота сутринта, като изолирани взривове все още се чуват около обяд. Складовете не съдържат химически и радиоактивни вещества и взривовете не представляват опасност за замърсяване.

7 от помещенията са собственост на софийска фирма. Точно в колко от тях се съхраняват боеприпаси, ще стане ясно, след като представителите на фирмата пристигнат на мястото на инцидента, съобщи БНР. В складовете няма химически и радиоактивни вещества и няма опасност от обгазяване на района.

Хората са обезпокоени, но са предупредени какво се случва. Обитателите на намиращата се в близост конна база са евакуирани, както и животните. Всички, които пътуват в посока с. Ловнидол, трябва да ползват обходен маршрут от главния път и разклона за село Буря.

Създаден е щаб под ръководството на областния управител и представители на местната власт и полиция. Предупредени са всички кметове в района за инцидента. По разпореждане на премиера към мястото пътуват главният секретар на МВР Калин Георгиев и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“, предаде БГНЕС.

#взривове #експлозии #склад #Севлиево #Калин Георгиев #Българска армия #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"