Официално: Шефът на НАТО ще е в България на 22 януари

Официално: Шефът на НАТО ще е в България на 22 януари
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг утре ( 22 януари) ще е на посещение в София, съобщиха от пресслужбата на Алианса. За визитата на високопоставния гост бе потвърдено миналата седмица, като не бе уточнена датата.

Предвижда се по време на посещението си Столтенберг да разговаря с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

Един от въпросите, които Столтенберг ще разглежда у нас, вероятно ще е за ангажимента, който държавата пое на срещата на върха на НАТО да увеличава постепенно военния си бюджет до 2% от БВП - ангажимент, който не беше спазен в бюджета за тази година.

Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, оглави НАТО на 1 октомври м.г. Той вече посети прибалтийските републики, които поискаха военна помощ след анексирането на Крим от Русия.

В послените дни страната ни бе посетена и от други високопоставени гости. Сред тях бяха британският външен министър Филип Хамънд, държавният секретар на САЩ Джон Кери и заместник-председателят на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер.

#Йенс Столтенберг #НАТО #посещение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"