Нетаняху обвини Палестинската автономия за атаката в Тел Авив

Нетаняху обвини Палестинската автономия за атаката в Тел Авив
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обвини Палестинската автономия за атаката над автобус в Тел Авив. По-рано палестинец намушка с нож пътници в автобус в града. От израелското посолство в София съобщиха за Novinite.bg, че броят на ранените е 14 души. Поне четирима от тях са в тежко състояние.

"Атаката в Тел Авив е пряк резултат от отровата, разпространява от Палестинската власт към евреите и тяхната държава. Същият ужас се опитва да ни навреди и в Париж, Брюксел, и навсякъде", се казва в изявение на Нетаняху, цитирано от Timesofisrael.com.

"Тези, които се втурнаха да хвалят тази атака са Хамас", продължи Нетаняху. По думите му това напомня за изявлението на Хамас, че ще съди Израел в Международния наказателен съд в Хага.

Инцидентът е станал на моста Маарив в Тел Авив. Нападателят е 23-годишен мъж от град на западния бряг на Тулкарм, който незаконно е пребиваващ в Израел. След нападението извършителят се е опитал да избяга от местопрестъплението. Служители на реда обаче са успели да го прострелят в крака.

#Бенямин Нетаняху #Израел #Палестинска автономия #Атака #автобус #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »