Бъчварова: Притеснително е, че при евентуален вот на недоверие ДПС ангажира един етнос

Бъчварова: Притеснително е, че при евентуален вот на недоверие ДПС ангажира един етнос
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Притеснително е, че при вота на недоверие, който ДПС обяви като възможен, се ангажира един етнос. Така вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира исканата оставка на здравния министър Петър Москов и намерението на ДПС да организира събиране на подписи за иницииране на вот на недоверие.

По думите й първо трябва да се види кой от останалите парламентаристи ще подкрепи ДПС. Според нея обаче няма да има предизвикани предсрочни избори.

„При такава сложна коалиция възможността за предсрочни избори винаги стои, ние много трезво я възприемаме, но към момента мисля, че имаме достатъчно много общо задачи и работа, която трябва да свършим”, посочи Бъчварова в ефира на Нова телевизия.

Вицепремиерът коментира още, че ДПС се опитва да прави политика за ромите и да застава в ролята на техен защитник и това, ако продължи би било още една разделителна линия в обществото. „Може да не е било достатъчно прецизно изявлението на здравния министър, но той се опита да реши проблем, който съществува от много отдавна”, смята още Бъчварова.

По отношение на „Южен поток”, вицепремиерът смята, че той е важен въпрос и формално не е излязъл от дневния ред, тъй като няма официално потвърждение за прекратяването на проекта, освен публични изявления.

„Затова този проект остана в програмата на правителството, докато се вземе окончателното решение за прекратяването му. Работим много активно по въпроса с изграждането на газовия хъб, но той все още не е решение на правителството, затова той не е включен в програмата на кабинета“, обясни вицепремиерът.

По думите й в програмата на правителството има 1115 мерки, но може да се въведат и промени. „ Всички въпроси, свързани с изборното законодателство не са включени в програмата, защото те са в правомощията на парламента”, добави тя.

Що се отнася до референдума, Бъчварова смята, че няма решение за провеждането му с местните избори тази година. „Има общо разбиране, че референдумите трябва да са заедно с редовни избори. Лично аз смятам, че ще е малко трудно да се гласува на референдум, заедно с местните избори, но ако има решение за това, няма причина да не го направим”, каза още вицепремиерът.

„По отношение на финансовите регулатори съществува напрежение, което отразява недоверието към тях. Очевидно имаме проблеми в регулациите на финансовия сектор”, коментира още Бъчварова.

#Румяна Бъчварова #вицепремиер #ДПС #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"