Имотен скандал тресе Русе: Без да знаят хора си купили апартаменти с ипотека

Имотен скандал тресе Русе:  Без да знаят хора си купили апартаменти с ипотека
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Имотен скандал тресе Русе. Причината е, че десетки семейства са закупили ипотекирани апартаменти, без да знаят за това, съобщава Нова телевизия.

Според потърпевшите вината е на Албена Александрова -  нотариусът, изповядал сделките. Това е втори блок в Русе с такава участ и то при един и същ инвеститор. Предишният  скандал е бил заради блок АОНСУ в Русе.

Сега и живеещите в блок „Теодора” са на път да останат на улицата заради измама при покупката на апартаменти. Жилищата са продадени на собствениците им с ипотеки от предприемача Явор Блъсков, който обаче не е успял да изплати дълговете си към банките.

„Просто искаме да се разбере госпожа нотариус Албена Александрова да спре дейността да бъде като нотариус. Да няма измами на други хора. Защото тя е направила ипотеката на блок "Теодора", заяви Асен Асенов, собственик на апартамент.
Потърпевшите обаче твърдят още, че всеки един от тях е задавал въпроса дали имотът му има тежести преди да го купи. Хората обясниха, че ще търсят по закон правата си и ще съдят нотариус Александрова.

В същото време предприемачът Явор Блъсков заяви, че апартаментите на хората с нотариални актове не е редно да бъдат взети.

„Защо ще продават техните апартаменти, а не продадат първо апартаментите на фирмата. В момента се случва една голяма неправда, тъй като аз съм представил 94 апартамента, моя лична собственост, които покриват два пъти моя кредит”, заяви той.

#апартамент #ипотека #Русе #скандал #нотариус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »