Шефът на финансовия надзор: Няма лична война между мен и Иво Прокопиев

Шефът на финансовия надзор: Няма лична война между мен и Иво Прокопиев
A A+ A++ A

Няма лична война между мен и Иво Прокопиев, поне не от моя страна, каза председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев пред Нова ТВ. Поводът - високите глоби, които КФН наложи на "Икономедиа" за техни публикации.

Познавам се добре с Прокопиев

Тук не става дума за цензура, а за съвестно вършене на работата и спазване на закона, обясни Мавродиев. Не сме налагали цензура. Не сме спирали публикации, не сме повлиявали върху съдържанието на медии".

Шефът на КФН отрече да действа в полза на Делян Пеевски. Той посочи, че част от актовете, издавани от КФН, са били

свързани с публикации за компании, с които Пеевски няма връзка

"През 2010 г. всички депутати на ДПС и БСП гласуваха против моето назначаване. Аз съм едно от трите най-проверявани и преследвани лица в държавата от модела „Кой”. Другите двама са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов. Радан Кънев очевидно се е объркал за връзките ми с Делян Пеевски. Връзката ми с модела "Кой" е под формата на проверки, атаки и репресии срещу мен", заяви Мавродиев.

Председателят на КФН категорично

отхвърли твърденията, че има връзки с Брендо

и ги определи като манипулцаии и грандиозни и гнусни лъжи.

"Тази огромна лъжа я опровергавам вече три години, добави той. Лъжа, която се разпространява от медиите на Прокопиев. Завел съм дело за клевета лично срещу него. Не познавам Брендо".

#Иво Прокопиев #Брендо #Стоян Мавродиев #Комисията за финансов надзор #КФН #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай