Петима от поръчковите убийци остават в ареста

Петима от поръчковите убийци остават в ареста
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража” на почти всички арестувани от престъпната група за мокри поръчки.

Предвид тежкото семейно положение на Ангел Ангелов, наложената му мярка за неотклонение е домашен арест.

Зад решетките остават останалите обвиняеми - Мила Георгиева, създател и ръководител на групата, и лицата Михаил Георгиев, Георги Божилов, Мирослав Стоянов и Максим Колишев, сочени като участници в групата.

Тежките мерки са взети предвид обоснованото предположение, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Преди това съдията по делото се оттегли за размисъл след заседание, продължило повече от пет часа.

По време на заседанието адвокатите поискаха подписка или гаранция за задържаните и

бяха отречени всички обвинения на спецпрокуратурата

Защитата на задържаните отхвърли и показанията на двама анонимни свидетели срещу шестимата от групата за поръчкови убийства. Според адвокатите свидетелските показания са в противоречие, няма и доказателства.

Междувременно стана ясно, че не е намерено никакво незаконно оръжие при обиска в кв. "Бояна", а намереното оръжие там е установено, че е законно притежавано, съобщи Нова ТВ. Представител на специализираната прокуратура поддържаше задържането под стража на всички, които бяха в съдебната зала, за престъпления като убийства, палежи, разпространяване на наркотици. Бе отбелязано, че организираната престъпна група е била въоръжена с користна цел.

По обвиненията за задържаните са предвидени наказания над 3 години лишаване от свобода.

Повечето от обвиняемите са с висше образование

Мила Георгиева, която оглавява групата, е родена през 1968 г. и е с адресна регистрация в кв. "Бояна" в София.

Престъпната група се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа, и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов, и редица други престъпления, информира БНР.

До заседанието по мерките за неотклонение днес се стигна, след като сутринта в Специализирания наказателен съд бе внесено искане от Специализираната прокуратура за задържане под стража на Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления.

#поръчкови убийства #съд #убийства #Мила Георгиева #убийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »