Сидеров: Турция не крие имперските си амбиции към България

Сидеров: Турция не крие имперските си амбиции към България
Защо България беше унизена?, попита Волен Сидеров по повод поздрава на турски, който премиерът Бойко Борисов отправи към почетната рота на турската армия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не приема формата на съвместни правителствени заседания с Турция, защото „тази държава не крие своите имперски амбиции към България“.

От парламентарната трибуна по време на петъчния парламентарен контрол Сидеров упрекна премиера Бойко Борисов за поздрава на турски към почетната рота на турската армия, предаде „Фокус“.

„Това никой друг министър-председател не го прави. Защо България беше унизена?“, попита лидерът на „Атака“.

По думите му политиката на Турция се нарича „две държави, едно правителство“. Волен Сидеров даде за пример съвместното правителствено заседание между Турция и Ирак, след което министър-председателят на Ирак заявил: „С непрекъснатата си намеса във вътрешните работи на съседни държави Турция ще подпали война в целия регион“.

На обвинението, че съвместното заседание в Анкара „не е донесло никакви изгоди за България“, премиерът Борисов отвърна с уверението, че до два месеца ще бъде подписано споразумението за междусистемна връзка за газ между България и Турция.

„Премиерът на Турция е поел ангажимент - споразумението за междусистемна връзка за газ да се подпише в рамките на два месеца. Това е най-малкото, което съм договорил – междусистемна връзка, която да задоволи наши нужди, при хуманитарни проблеми“, заяви той.

По думите му газовата връзка представлява проблем, който не е бил решен досега, защото е твърде сложен.

„Ако не го направим сега, няма да бъде решен никога, поради други фактори“, смята още Бойко Борисов.

#газ #Ирак #Анкара #Турция #Бойко Борисов #Волен Сидеров #„Атака“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници