Спецсъдът гледа мерките на шестима поръчкови убийци

Спецсъдът гледа мерките на шестима поръчкови убийци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираният наказателен съд започна да заседава по мерките за неотклонение на членове от групата за поръчкови убийства в София.

Адвокатите преди това няколко часа се запознаваха с документацията по случая. Само мъже са сред доведените задържани в залата. Мила Георгиева, сочена за

един от лидерите на групата за мокри поръчки, не присъства в залата

Мерките за сигурност са засилени.

По-рано днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане от Специализираната прокуратура за задържане под стража на Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления.

Първоначално бе съобщено, че делото ще се гледа днес на обяд от Специализирания наказателен съд, впоследствие часът бе изместен.

При спецакция на ГД "Криминална полиция" и спецпрокуратурата в София бе разбита група за поръчкови убийства. Като лидери на престъпната група бяха посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. За Мила Георгиева се твърди, че е

доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев

На 14 януари полицията обискира в дома на Мила Георгиева в столичния кв. "Бояна". Бяха открити и иззети множество наркотични вещества - основно марихуана, намерени са и оръжия. До този момент 8 човека са задържани, сред тях са братът на Георгиева - Ангел Ангелов, бившият й мъж Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

Двама от престъпната група се издирват. Това са синът на Мила - Мартин Георгиев, и Пламен Цеков.

#Мила Георгиева #поръчкови убийства #съд #убийства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"