Борисов: ГЕРБ ще подкрепи „Атака“ в позицията срещу Румъния

Борисов: ГЕРБ ще подкрепи „Атака“ в позицията срещу Румъния
Аз се надявам, че българският парламент, след като заведете своята декларация, би било добре политическа партия ГЕРБ да я подкрепи, каза премиерът Бойко Борисов. Снимка: МС
A A+ A++ A

Абсурдно е в ХХІ век да се говори за териториални претенции на държави – членки на Европейския съюз, смята премиерът Бойко Борисов.

Той коментира информацията за „спорната зона“ между Румъния и България по отношение на държавната граница в Черно море, в което неотдавна бяха открити находища на газ и петрол.

Въпроса повдигна румънският външен министър Кристиан Дяконеску в сряда, като ден по-късно посланикът на Румъния в София Антон Пакурецу категорично отрече държавата да има териториални претенции към България.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова министър-председателя да излезе с позиция по териториалните претенции на Румъния към България и предложи парламентът да излезе с декларация по въпроса.

„Аз се надявам, че българският парламент, след като заведете своята декларация, би било добре политическа партия ГЕРБ да я подкрепи, защото действително в ХХІ век за териториални претенции на държави – членки на Европейския съюз, е абсурдно да се говори“, заяви Бойко Борисов по време на петъчния парламентарен контрол.

#Антон Пакурецу #Кристиан Дяконеску #ГЕРБ #„Атака“ #Волен Сидеров #Черно море #териториални претенции #Румъния #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »